Retseptinurgake

25 juuli, 2007

Spargli velouté

Filed under: Soolased soojad söögid — apelsinistingel @ 9:19 p.l.

Valmimisaeg: ~30 min.

Koostisosad:
-140 g võid
-40 g jahu
-750 ml kanapuljongit
-400 g sparglit
-2 munakollast
-100 ml rõõska koort
-valget pipart

Valmistamine:

1.Sulata pool võikogusest pannil madalal kuumusel ja lisa jahu.

2.Kuumuta mõned minutid ja sega hoolikalt.

3.Lisa kanapuljong ja kuumuta taas mõni minut kuni segu on muutunud ühtlaseks.

4.Blanšeeri spargleid soolaga maitsestatud vees 5-6 minutit, kurna ja aseta kohe külma vette.

5.Lõika sparglivartelt tipud (neid kasuta hiljem serveerimisel kaunistuseks).

6.Sulata teine osa võid pannil ning lisa sparglivarred. Kuumuta mõni minut, maitsesta.

7.Püreeri sparglid ja lisa supipõhjale.

8.Sega omavahel munakollased ja koor ning lisa supile. NB! Pärast munakollase lisamist ära suppi kaua kuumuta!

9.Maitsesta supp ning serveeri koos sparglitippudega.

Lisa kommentaar »

Kommentaare veel pole.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: