Retseptinurgake

25 juuli, 2007

Spargli velouté

Filed under: Soolased soojad söögid — apelsinistingel @ 9:19 p.l.

Valmimisaeg: ~30 min.

Koostisosad:
-140 g võid
-40 g jahu
-750 ml kanapuljongit
-400 g sparglit
-2 munakollast
-100 ml rõõska koort
-valget pipart

Valmistamine:

1.Sulata pool võikogusest pannil madalal kuumusel ja lisa jahu.

2.Kuumuta mõned minutid ja sega hoolikalt.

3.Lisa kanapuljong ja kuumuta taas mõni minut kuni segu on muutunud ühtlaseks.

4.Blanšeeri spargleid soolaga maitsestatud vees 5-6 minutit, kurna ja aseta kohe külma vette.

5.Lõika sparglivartelt tipud (neid kasuta hiljem serveerimisel kaunistuseks).

6.Sulata teine osa võid pannil ning lisa sparglivarred. Kuumuta mõni minut, maitsesta.

7.Püreeri sparglid ja lisa supipõhjale.

8.Sega omavahel munakollased ja koor ning lisa supile. NB! Pärast munakollase lisamist ära suppi kaua kuumuta!

9.Maitsesta supp ning serveeri koos sparglitippudega.

Advertisements

Lisa kommentaar »

Kommentaare veel pole.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Kommenteerimiseks palun logi sisse, kasutades üht neist võimalustest:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: