Retseptinurgake

25 juuli, 2007

Juustu-seenepirukas

Filed under: Küpsetised — apelsinistingel @ 10:46 p.l.

Valmimisaeg: ~50 min.

Koostisosad:
-200–300 g leotatud soolaseeni (nt männiriisikaid)
-1 väike sibul hakitult
-1 sl võid
-kuivatatud aed-liivateed
-2,5 dl riivitud juustu
-3 muna
-1,5 dl hapukoort
-1–2 sl jahu
-½ marineeritud mädarõigast
-¼ tl soola
-¼ tl sinepipulbrit
-külmutatud lehttainast

Valmistamine:

1.Katta ümmarguse pirukavormi põhi ja servad lehttainaga ning küpsetada 220-kraadises ahjus poolvalmis, kuni hakkab pruunistuma. Lasta jahtuda.

2.Sulatada pannil või ja praadida selles sibul ning seened (seeni ei ole vaja peeneks hakkida), praadida veidi, kuni sibul on pehme, lisada tüümian. Tõsta kõrvale jahtuma.

3.Puistata pirukapõhjale riivjuust, selle peale seened. Kausis kloppida segamini munad ja hapukoor, lisada veidi jahu, mädarõigast, soola ja sinepipulbrit. Valada segu pirukale, puistata peale mahedat paprikapulbrit.

4.Küpsetada 200-kraadises ahjus 30–40 min (küpsust võib katsuda puutikuga), pärast ahjust võtmist lasta seista 10 min ja siis anda lauale.

Advertisements

Lisa kommentaar »

Kommentaare veel pole.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Kommenteerimiseks palun logi sisse, kasutades üht neist võimalustest:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: