Retseptinurgake

25 juuli, 2007

Juustu-seenepirukas

Filed under: Küpsetised — apelsinistingel @ 10:46 p.l.

Valmimisaeg: ~50 min.

Koostisosad:
-200–300 g leotatud soolaseeni (nt männiriisikaid)
-1 väike sibul hakitult
-1 sl võid
-kuivatatud aed-liivateed
-2,5 dl riivitud juustu
-3 muna
-1,5 dl hapukoort
-1–2 sl jahu
-½ marineeritud mädarõigast
-¼ tl soola
-¼ tl sinepipulbrit
-külmutatud lehttainast

Valmistamine:

1.Katta ümmarguse pirukavormi põhi ja servad lehttainaga ning küpsetada 220-kraadises ahjus poolvalmis, kuni hakkab pruunistuma. Lasta jahtuda.

2.Sulatada pannil või ja praadida selles sibul ning seened (seeni ei ole vaja peeneks hakkida), praadida veidi, kuni sibul on pehme, lisada tüümian. Tõsta kõrvale jahtuma.

3.Puistata pirukapõhjale riivjuust, selle peale seened. Kausis kloppida segamini munad ja hapukoor, lisada veidi jahu, mädarõigast, soola ja sinepipulbrit. Valada segu pirukale, puistata peale mahedat paprikapulbrit.

4.Küpsetada 200-kraadises ahjus 30–40 min (küpsust võib katsuda puutikuga), pärast ahjust võtmist lasta seista 10 min ja siis anda lauale.

Lisa kommentaar »

Kommentaare veel pole.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: