Retseptinurgake

24 juuli, 2007

Võiroos

Filed under: Küpsetised, Soolased soojad söögid — apelsinistingel @ 8:37 p.l.

Valmimisaeg: ~40 min + 4 tundi taina kerkimist.

Koostisosad:
-900 g nisujahu
-3 sl suhkrut
-25 g pärmi
-2 tl soola
-4 dl leiget vett
-200 g võid
-1 muna

Valmistamine:

  1. Valmistata eelkergitusega pärmitaignas (ilma võita!): vala osa sooja vett kaussi, lisa lahustatud pärm ja veidi suhkrut.
  2. Sega puulusikaga juurde jahu, kuni saad hapukoore paksusega taina.
  3. Puista peale õhuke kiht jahu, kata rätiga ja lase soojas kohas 3-4 tundi kerkida.
  4. Lisa “käärinud” tainale (st tainale, mis on veidi uuesti kokku vajunud) ülejäänud vesi, milles on lahustatud sool ja ülejäänud suhkur.
  5. Lase tainal uuesti kerkida, sõtkudes seda kaks korda alla.
  6. Kui tainas on kerkinud, siis rulli see ristkülikukujuliselt kergelt jahusele lauale.
  7. Kata 2/3 tainast võiga ja voldi kokku (võita osa kõigepealt keskele ja siis teine pool peale).
  8. Lase tainal 15-20 minutit jahedas seista.
  9. Rulli tainas uuesti lauale ja voldi veel kord kolmeks.
  10. Pane uuesti jahedasse seisma.
  11. Pärast teistkordsest jahedas seismist rulli tainas lauale ja lõika terava noaga ruutudeks.
  12. Tõsta ruutude servad keskele kokku, ent ära lõikeääri kokku suru.
  13. Lase saiadel kerkida.
  14. Määri kerkinud saiad pealt munaga ja küpseta 250-kraadises ahjus kuldseks.
  15. Võisaiad peavad olema krõbedad ja maitselt soolased.

Lisa kommentaar »

Kommentaare veel pole.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: